Comfort food… eller bara bra mat!

Ute är det regnigt, grått och lite extra kallt idag. Men jag tog mig ut på en promenad i skogen. För det finns ju inget dåligt väder eller hur…….

Bjuder på den här bilden, med min söta lilla magen. Får jag har lärt mig acceptera att trådsmal är inte min grej. Och det är inget fel på det! Är inte född till att vara smal. Och jag älskar att äta alldeles för mycket. Så, igen….. min resa och utmaning går ut på att stärka kroppen och själen. Att jag lyckas gå ner lite i vikt är min rygg och mina knän bara glada över.

Men suget efter något extra gott kom till lunch. Och snabbt skulle det gå. Är hemma med sjukt barn dessutom. Snabbt gick det också. Och gott var det också.

Voilá. Min snabba, mustiga kyckliggryta med kikärtspasta.

RECEPT 4-6 portioner

600 gr strimlade kycklinglårfiléer ( ICA )

1 msk olivolja

I burk krossade tomater med basilika (ECO ICA, 390 gram)

1/2 purjolök

1 vitlöksklyfta

1 msk soltorkade tomater

1 dl vitt vin

1/2 tsk lantbuljong ( René Voltaire )

1/2 tsk  chilipasta ( Santa Maria )

Salt och peppar

Kikärstpasta, fusilli ( Risenta )

Stekt upp den sköljda och smått hackade purjolöken och pressade vitlök i 1 msk olivolja. Ta bort från stekpannan. Stek upp kycklingen med lite salt och peppar. Häll på vinet och löken igen, när kycklingen är genomstekt. På med tomaterna, buljongen, torkade tomaterna, vinet. Puttra med lock på, på svag värme. Koka upp pastan. Jag serverade 2 dl kokt pasta per portion. För mig så blev det här receptet 5 bra portioner av.  266 kcal utan pastan. Så 2 matlådor till övers.

Serverade spenatsallad till. MUMS!!!

Så enkelt, så snabbt, så gott!

Smaklig måltid !

Write a comment