Times flies….

När man har roligt! Ja, det är ju så sant. Det har gått över en månad sen jag satte mig ner för att skriva ett inlägg. Eller, nu ljög jag. Jag har ett par inlägg som ligger i inkorgen, men aldrig postats. Det kommer alltid något i vägen, eller så känner jag inte att inlägget har tillräckligt med kött i sig, så att säga.

MEN I AM BACK!!!!

Har satt mig ner vid matbordet med en kall öl. Maken min ligger i soffan, även han med en kall öl och kollar på trav. Något som jag själv tycker är grymt tråkigt. Önskar lite jag förstod mig på det. Men det kopplar inte i min hjärna. Barnen har en kompis som ska sova över och är på övervåningen och njuter av sitt lördagsgodis. Tacos är beställda och jag ser fram emot en film i soffan med hela familjen. En riktigt mysig lagom lördag. Precis vad jag behöver!

Den senaste tiden har varit otroligt galen. Dagarna går i ett och det finns inte mycket tid över till den där om talade återhämtningen. Den som är viktigast av allt för att jag och mitt liv ska fungera. Ändå så har jag lyckats sätta på mig skygglapparna och kört på i ullstrumporna i nån månad. Ja, efter mello så har det varit mycket på jobbet. Peg och jag har skrivit musik runt om i Stockholm med olika team och producenter. Vi har jagat hennes nya singel, den som jag hoppas hon får släppa i vår. Det har gett frukt, allt arbete, med många bra låtar och nya kollegor. Roligt men slitsamt. Nu tror jag vi börjar se slutet av vår jakt och vi har till och med behöva avboka ett gäng sessions som vi kallar det för i vår bransch. Vi behöver både göra klart låtar och vi behöver ladda lite mer energi. Det är precis vad jag kommer göra så fort luckorna öppnas i kalendern. I vanlig ordning…. kroppen skriker lite efter min uppmärksamhet. Inte för att tala om alla kläder som jag inte kommer i i garderoben. Så, lite träning på det så! Sömn, träning, grönt och regelbundna mattider. BAM!

Men…. jag tror att den här dagen så skrev vi ”låten”. Hoppas ni får höra den snart.  Johan Gustavsson, Peg och jag.  

Det kommer även ut en ny låt nästa fredag, med JLC. Här är dagen vi fick ihop den. Roligt att jobba med de här tokstollarna. Så jäkla roliga! Tack för förtroendet. Det var tillsammans med Erik Lewander och Petter ” Professorn” Tarland och JLC som vi knåpade ihop deras kommande låt. Tema VM ! 

Förra veckan nåddes världen av nyheten om Tim Bergling, aka Avicii. Jag kände honom inte alls, men jag har aldrig blivit så berörd av en människas öde. Såg upp till honom på alla sätt och vis och jag känner en stor sorg över allt som hände. Hur kunde det hända? Det här måste bli ett uppvaknande för alla i branschen och för oss som driver på oss själva tills vi krackelerar. Utmattning, stress, sömnproblem……. balansen i livet är allt. Jag blir så ledsen, långt in i själen, när jag tänker på honom. Efter dokumentären ännu större känsla av mörker. Vi måste ta hand om oss själva och varandra. Tänker på hans föräldrar, syskon och vänner. Alla mina varmaste tankar till dem som stod honom nära.

Och så har vi förlorat Lill-Babs den senaste månaden. Det var också så svårt att ta in. Barbro hann leva ett långt, framgångsrikt, kärleksfullt liv men det är fortfarande en stor förlust för hela Sverige och för hennes nära och kära. Jag har vuxit upp med Barbro, då mamma och tjejerna alltid har jobbat ihop på olika vis. Lill-Babs, Siwan och mamma. Så många minnen som sträcker sig tillbaka ända tills jag var bara ca 8 år gammal. Du bodde någonstans ute i Saltsjöbaden, Barbro. Vi var där och hälsade på. Tror både Malin och Kristin var där. Vi fick ärva ett gäng coola glansiga jackor med glitterbrodering på. En stor rullskridsko på en av dem. En jacka var klargrön och en blå. Asså, det var de coolaste jag någonsin hade sett. Min man påminde mig om en annan upplevelse med dig. Vi var på Hooks Herrgård för några år sedan, då Diggiloo var där och ni spelade alla i den golftävling pappa brukade anordna. Vi satt och njöt av en lyxig middag med alla gäster. Helt plötsligt tjuter min granne vid bordet och flyger upp från stolen. Sen förstår jag varför då jag stod på tur för ” Le Barbro”. Du hade krupit under bordet för att kittla alla under fötterna. Asså, jag skrattade så jag kiknade. Du är så galen, tokfia! Men det var helt normalt för att vara du. Jag älskade det hos dig. En varm människa nära till alla känslor och som tänkte på andra före dig själv. Jag har aldrig fått så fina blommor av någon i mitt liv som från dig! De största finaste blommorna. Tack ! Jag tänker på er, Kristin, Monica och Malin, som har förlorat er mamma. Min mamma, som har förlorat sin nära vän och kollega. Sverige, som har förlorat en av de största artisterna och personligheterna någonsin. Det finns ingen som kan ta din plats någonsin. Du lever vidare i våra minnen. Hoppas du har det mysigt var du än är. Att du är omringad av vänner även där. Puss och kram, Barbro. Så svårt att förstå! Du är saknad!

Min favoritbild av dig.

Ja, livet tar och livet ger. Det är mörkt, men så är det. Jag fattar fortfarande inte att det är 20 år sedan min mormor Anna lämnade oss. Saknar henne så galet mycket och kan fortfarande höra hennes röst, känna hennes hud och dofta hennes handkräm hon använde varje kväll. Jag saknar dig, mormor!

För övrigt så har det här året varit ett häftigt år. Första gången jag fick med låtar i Mello. Överlycklig över den framgången. A Bitter Lullaby spelas på radion och jag blir lika varm i hjärtat varje gång. Märta och jag, som har gjort låten, har alltid haft en tro på den. Vi hade rätt. Snart kommer Martin med en ny singel, som jag fått vara med på ett litet hörn. Roligt. Jobbet till Mello 2019 har börjat redan. För övrigt så är jakten på att skriva så bra låtar som möjligt ständigt igång. Det är det man gör som låtskrivare. Skriver, skriver, skriver. Nej, vi får inte betalt för varje gång vi skriver. Nej, vi får inte betalt för varje låt som blir klar eller varje gång vi går in i en studio. Vad och när får vi betalt…..? Ja, skrämmande uppgifter och fakta faktiskt. Låtarna måste spelas i radio, tv och gärna av en artist live. Men då måste artisten och bolaget rapportera detta till STIM så vi faktiskt få ta del av pengarna. Och det är kanske inte alla som gör. Så tjänar jag pengar som låtskrivare….. nej. Tyvärr. Men jag återkommer när jag har listat ut hur jag ska göra det. För jag älskar mitt jobb. Jag älskar att omge mig med kreativa människor och få skapa nytt varje dag. Det är otroligt att det funkar överhuvudtaget. Tacksam! Man tjänar kanske lite mer pengar om man är artisten i fråga, som kan åka ut och spela. Men jag ger mig inte. Är så sjukt envis när det kommer till det här. Det måste bara funka!!! Det är för bra för att ge upp. Återigen, jag har ett bra supportteam i ryggen som stöttar och pushar. Utan dem hade jag aldrig klarat mig.

För övrigt…. vi har hunnit med att åka till Sälen i påsk. Det var helt magiskt!!! Barnen lyckades vi övertyga att gå i skidskola och det var så bra. De lärde sig massor och sista dagen tog vi alla knapplift själva och åkte ner för barnbacken. Kanske lite mer störtlopp på det hela, men det löser sig nästa gång vi får åka upp. Solen sken och vi hade det verkligen helt perfekt.

Asså, de vågade krama Valle i år. Framsteg.

 Fick några åk själva medans barnen var i skidskola. Underbart!

After-ski! 

Så….nu ska här stekas tacos. Film… sova!

Ses imorgon!!

Write a comment