Glenmark + Parnevik = Familj

Igår kväll samlades den större delen av familjen Parnevik med respektive hemma hos yngsta dottern Jill Parnevik med familj. Jill och hennes man Per-Ulrik är några av våra närmsta vänner idag. Vi har känt varandra hela livet, familjerna Glenmark och Parnevik. Från och till, men de här två familjerna har historia. Den är så djup och sammanflätad och det tycker jag är vackert och häftigt. Unikt. Bosse Parnevik och min mamma, Ann-Louise Hanson, har jobbat tillsammans hela mitt liv. Så det har fallit sig helt naturligt att vi umgås så mycket som vi gör. Det har blivit mer privat de senaste 20 åren, då min syster Jessica och hennes dåvarande man umgicks väldigt mycket med Jesper och Mia. De fick barn till och med barn mer eller mindre samtidigt. Jessica fick Gustav och Mia fick Peg. Och så på något vis, drogs familjerna samman igen. Thank you for that, Mia och Jesse!!! Så we go way way back.

Det var därför extra speciellt att få samlas och se Bosses program på Stjärnorna på Slottet igår. Med huvudpersonen närvarande. Magiskt program. Tycker alla stjärnors program har varit fantastiska. Tack Peter, Regina, Marianne, Bosse och mamma för att ni öppnade upp er så och visade oss era liv. Grattis!!!

Jag får ofta frågan om hur jag började jobba med Peg och hennes musik. Ja, det är mycket tack vare Mia och Jesper, som i sin tur har följt mig på min egna musikaliska resa. Den började för LÄNGE sen. Ca 20 år sen, tror jag banne mig. Jag har ju faktiskt släppt en egen soloplatta ( 2011 ) och jag har spelat upp låtar för dem i decennier. Jeppe sa att jag var otroligt seg som aldrig gav upp. Och det gjorde jag ju aldrig, tack och lov. Mycket på grund av stödet från min familj de gånger då jag själv inte orkade hålla hoppet vid liv. Men Jeppe sa då att ” My Sweetness” var en av de bästa låtarna jag hade skrivit. ( 2008) Tror faktiskt han hade rätt. Även Eric Saade älskar den låten. Eller hur Eric? 😉 Jag ska se till att den kommer tillbaka på Spotify en vacker dag. Har fått frågan ett par gånger och blir lika glad varje gång. Mitt kontrakt med distributören gick ut och jag har ju satsat på andras musik, så har inte brytt mig. Men nu känns det tråkigt att inte kunna dela med mig av min egen musik. Den skivan tog evighet att göra och massor av energi. Tror dock ni fortfarande kan lyssna på den på Youtube, för de som vill. Vad tycker ni? Jag skrev den till min bästa vän, Mini. Glömmer aldrig den dagen vi skrev den här låten, tillsammans med Fredrik Hult och Per Lundberg. Wow, den var otroligt känslomässig. Jag ville skriva om kärlek, men hade inte träffat rätt än. Men kom på att min kärlek till Mini är så stark och så viktig. Så hon fick en sång. Den enda kärlekssång jag har skrivit än så länge.

My Sweetness

(Josefin Glenmark/Fredrik Hult/Per Lundberg)

Foto by Ceen Wahren

Hur som, jag fick frågan om jag inte hade en bra låt till Peg. Jag föreslog att vi skulle skriva en ihop. Mitt val av producent, Erik Lewander, ledde till att vi tre skrev ” Ain’t No Saint” som första låt. The rest is history, som man säger. Och det är så sant. The Glenmark-Parnevik saga continues på nått sätt 😉 Kul!! Att vi skulle skriva så bra musik ihop hade vi inte en aning om, men det gör vi ju. En låt som gav oss en grammisnominering 2016. Så sjukt stolt över detta. Även hjälpte den till att ge Peg P3 Guld galans pris för årets nykomling. Stort!

Moi, Peg och Erik. Älskar att jobba med er, men det vet ni. PÖSS!

Helt galet kul är att Peg och jag har varit med och skrivit ett bidrag i årets Melodifestival. Tillsammans med Sigrid Bernson och Andrej Kamnik har vi skrivit ” Patrick Swayze” som är först ut av hela tävlingen. Framförd av Sigrid själv, min modiga coola och begåvande kompis. Så stolt över dig!! Heja Dig. Finns där bakom dig hela vägen, all the way! Så på torsdag bär det av mot Karlstad och MELLOOOOO! Häng med behind the scenes, vettja. Peg kommer hem från Florpan och stöttar. Ska bli sjukt kul!

Flashback från midsommar.

Och så den andra stjärnan. Sigrid! Här spelade vi in hennes jullåt, I DO, live för Samir. Den har Sigrid, Märta Grauers och jag skrivit. Samir hade aldrig hört den förrut. Wow, vilken grej. Dags att jag skriver min älskling en kärlekslåt. Det var så fint att se hur rörd han blev 😉 Och vilken ära att få en egen kärlekslåt skriven till sig. Fint.

Anyways, om ni inte har sett årets Stjärnorna på Slottet, så gör det. Finns på SVT Play. Vackra, känsliga och stärkande historier om dessa stjärnor med deras brokiga förflutna. Tårar, skratt och massa kärlek.

Write a comment