Godishäxan på besök!

Det är inte helt lätt det där med kalas, tycker jag. När de var 1-2 så var ju kalasen mest för de vuxna. Jag bakade allt själv, bullar och cupcakes och kakor. Allt skulle jag göra själv. Kanske köpte vi tårtan när jag tänker efter, då vi är förtjusta i den klassiska Princesstårtan. Men sen så var det ju inte så mycket mer än att fika, prata och öppna paket för de små. Nu….. ska man underhålla 10 stycken 5-6 åringar. Jösses! Another ballgame. Och det krävs sin kvinna eller man. Jag tycker det är rejält svettigt, samtidigt som jag försöker så gott jag kan för att våra barn ska ha kul. Klart man blir varm i hjärtat när de verkar nöjda med sina kalas.

Vega dukade själv och temat för hennes 5-års kalas var EMOJIS. Dock såg allt roligare ut än det smakade. Gula cupcakes med emojis av sockerpasta på. ( Jag glömde konstigt nog att ta bild på dem…. )Tårtan skulle vara en stor smiley men hon ändrade sig och valde eget motiv.

Vi har vid ett tillfälle uppfunnit en karaktär, min man och jag. Godishäxan. Det var istället för en fiskdamm en gång, som han klädde på sig mammas gamla showkavaj, en peruk och en häxnäsa. Voilá! Möt Godishäxan. Barnen blev sjukt rädda den första gången, vilket var för år sen. Nu är det en stående favorit på kalasen. Först gör vi en skattjakt, för att just leta reda på godiset. Hoppas bara inte häxan varit där och stulit det, för hon älskar ju godis så. Såklart har hon det och sen kommer hon på besök. Man kan få tillbaka sitt godis OM man kan svara rätt på en fråga. Barnen är väldigt engagerade och hjälper varandra. Numera ser de ju att det är Boston som är den beryktade godishäxan. Jag skrattar alltid så jag kiknar och de andra föräldrarna som var där verkade också rätt så roade. Vi hade alla kul, verkade det som, små som stora. Så vi lyckades, ett år till! Phew. Helt slut resten av dagen. Förstår verkligen hur bra det måste vara att ha kalasen på diverse lekland eller annat. Det lär luta åt sådana kalas i framtiden.

Imorgon är det session med Lisa Ajax. Ska bli kul. Revansch om inte annat, då jag avbokade 3 sessions med Lisa under hösten pga min hälsa. Men nu så…. inget kan stoppa mig!!!! Så häng med imorgon så får ni se lite kul. Faktum är …… kolla in min Insta imorgon. En liten överraskning kan vi nog bjuda på från studion 😉

Stay tuned….

KRAM och sussa sött! Det hoppas jag på att få göra.

J.

Write a comment