Bye bye 2017

Ja, det där bokslutet som jag ska göra….. det är inte gjort. Med det sagt så var 2017 ett väldigt intensivt år. Jag är trött fortfarande. Trodde ett par veckors lov med mest slappande på agendan skulle göra susen. Men då räknade jag inte med att ha den värsta öroninflammation jag någonsin haft hela den tiden. Jag är inte riktigt bra än. Så ordentlig återhämtning blev det inte. Den börjar jag med nu och så fort örat är helt bra så känner jag att året verkligen kan börja.

Det sämsta med 2017 har varit min hälsa. Jag har haft infektion på infektion och det har varit ena utdragna förkylningen efter den andra. Nonstop. Jag drar på mig allt som finns, speciellt om det kommer från förskolan. Barnen blir ju sjuka titt som tätt men de repar sig fort, tycker jag. Jämfört med mig, som är kass i ca 6 veckor och frisk i 2. Sen börjar det om. Som tur är så ska jag undersökas av specialister snart. Det är lite tråkig livskvalité och jag känner att jag missar alldeles för mycket av min tid med barnen. De förtjänar en frisk mamma som orkar leka och vara ute och springa omkring. Men de får ofta höra att jag inte kan pga mina förkylningar. Jag har missat mycket arbete på grund av hälsan, eller bristen därav. Så hej-då 2017. Jag är friskare 2018.

Det bästa med 2017 är nog det faktum att jag har fått med 2 låtar i Mello. Ja, det är stort för mig, då jag har sökt i över 13 år. Så jag är stolt över de två bidrag som jag har med. Ett framfört av Sigrid Bernson och det andra av Martin Almgren. Det ska bli grymt kul! Sen är det alltid otroligt kul att följa utvecklingen av våra döttrar, självfallet. De växer upp snabbt. Min äldsta har börjat 6-årsverksamhet, bara det. Hon är skolbarn nu. Familjen har köpt en båt, som vi har längtat efter i flera år. En liten till att börja med. Men den är VÅR.

Avslutet på 2017 har varit mysigt och precis det jag behövde. Jag har myst och vilat så gott det gick. Vi tog in granen … jag menar vi packade upp granen… tidigare än vanligt. Vi har plastgran då jag är allergisk. Inte den vackraste, men den fyller sin funktion. Fick njuta av det ena fina lussetåget efter det andra i år. Underbart härligt. Skratt blandat med traditionell julmusik. Härligt.

Vi har bakat och pysslat.

Jag missade tyvärr några få event pga öroninflammationen. Men Boston och tjejerna fick gå på biopremiär med mormor och morfar, på Monky. Hem kom den här lilla loppan, supernöjd över att få se ut som en apa.

Den efterlängtade julafton firade vi hemma hos oss. Min familj kom. Syster Jessica med hennes två söner Kalle och Gustav, mamma och pappa. Vår minsta hade tyvärr hög feber från och med uppesittarkvällen så hon låg mest i soffan. Men vi andra mös på med god mat och härligt sällskap.

Vill inte klanka ner på årets tomte för mycket, men låt säga att det var en dum idé att låta en nära släkting köra en fransk version, med kvinnlig stämma. Speciellt med en rosa kudde tagen från soffan på magen. Det tog 1 sekund så hade den äldsta kläckt det….. ” Det där är ju mormor ju……. ”. Det fina var att hon ändå spelade med lite, tackade tomten för paket osv. Kanske för lillasysters skull. Kanske för att hon trots allt är lite förvirrad fortfarande. Vem är mannen i den röda dräkten? Hur som hade den riktiga tomten ändå kommit på natten och lagt presenter i deras julstrumpor.

Syrran, mamma och jag vid vårt lilla julbord. Det var knytis och allt som alla önskade fanns med.

På juldagen gav vi oss av till Lidköping och min mans familj. Den lillas feber var borta och vi fick en ”andra” julafton tillsammans med hans sida. Alltid mysigt att komma hem till svärmor och svärfar där traditionerna är viktiga och stabila. Inte riktigt så jag växte upp. Vi hade mer ” bara vi är tillsammans” mentaliteten. Så vare sig det var hemma, i fjällen, på en ö, på Bali eller where ever… bara vi var tillsammans. Det här som finns i Lidköping är för mig ovanligt och väldigt mysigt. Samma traditioner varje år, inget ruckas på. Det är pyntat och ombonat för julen till max. Härligt. Alltid tacksam att få komma dit och bli så väl omhändertagen. Lyx!!!

Farmor är dessutom grym på korsord. Och tjejerna älskar att vara hemma hos dem. Win win. Mamma och pappa får vila oerhört mycket och tjejerna får uppmärksamhet hela tiden. Lycka. Den lilla sov till och med över hos storkusinen Elin en natt. Otroligt medveten var hon, när hon fick inbjudan. Trodde det inte skulle ske, men det gick. Och hon klarade det galant. Hur trygg som helst hemma hos faster Ingela med familj. Underbart.

Ena lyxfesten efter den andra. Här på middag hemma hos svägerskan min med familj. Min mans svåger Torkel på bilden.

Sista festen på året firades hemma i Åkersberga hos vänner. I lugn och ro, med god mat och trevligt sällskap. Helt perfekt lagom på alla vis. Barn nöjda, föräldrar nöjda. Det var supertrevligt!

Tack 2017. Det var ett bra, tufft men minnesvärt år. Som varje år i våra liv. Jag ser fram emot 2018. Mer blogg kan jag lova! Det händer mycket nu….. ska bara ladda om lite mer…..

Vad var det sämsta och bästa för er med 2017?

Ses snart igen!

kram

mama jo

Skratta mer….. det ska jag göra i 2018!! Massor mer skratt ; )

Write a comment