Nu börjar det ta slut…..

Vänner, vänner!!! Jag har återigen gjort sånt som jag inte ska göra. Jobba, jobba och jobba. Det är otroligt svårt att låta bli när man har kul. Det har gjort att den lilla energi jag har haft kvar på kvällarna har jag lagt på familjen. Har känt att det inte har funnits så mycket kul att skriva om. Meningen var ju att jag skulle kunna dela med mig av saker som betyder något för någon annan. Så jag är ganska krass när jag sätter mig ner och bloggar. Kan någon annan ha nytta av att läsa det jag skriver? Om inte…. om jag känner mig tom….. då finns det ingen motivation. Ändå så snurrar mina tankar konstant och jag ”skriver blogginlägg på löpande band i tankarna”. Svårt att förstå? Är det bara jag som pratar till mig själv i huvudet? För jag skriver, dagligen, inlägg, men inte rent fysiskt. Trist va? Tänk så mycket ni skulle kunna få ta del av… men jag har varit för orkeslös för att sätta mig ner och formulera orden. Tror jag iallafall.

Så…. nu är det så här. Jag är i uppstarten av en karriär som jag verkligen hoppas kunna försörja mig på. Det är otroligt roligt att få jobba med det jag älskar mest att göra och känner att jag börja få bra koll på. Känner mig säker när jag går till jobbet, oavsett vilken konstellation jag befinner mig i. Sen har jag bra och sämre dagar på jobbet. Det har vi väl alla. Men de senaste 2 månaderna har varit INTENSIVA. Nu har ” Melodifestivalsjakten” börjat igen och vi sitter på camps och skriver som tokar. Jag gör iallafall, känns det som. Men det som är bra med det är att jag blir bättre på att skriva musik, för varje låt jag skriver. Träffar många nya kollegor och skapar nya team som inte fanns innan. Det har varit så kul och produktivt. Men jag börjar känna hur energin och skapandekraften måste fyllas på. Det här med träning och mitt ”nya liv” som jag så stolt basunerade ut i början av året…. det har gått käpprätt åt ett annat håll. Har lärt mig lite mer men jag har inte haft den tiden. Jag rättare mig själv… jag har valt att inte lägga ner den tiden på träning utan på arbetet. Gör matematiken. Det blev inte de resultat jag hade förväntat mig. Det känns helt ok, för jag kommer fortsätta den resan hela livet hur som. Det är små steg mot bättre hälsa varje dag. Upp och ner.

Men tillbaka till jobbet. Ni som inte följer mig på Instagram… så här kan arbetsdagarna ut. Olika människor, olika platser, olika typer av musik varje gång. Men oftast lika kul. Väldigt dränerande, men kul!

Här med Gustav Efraimsson och artisten och låtskrivaren Brooke Toia. Fun times! ( Kolla in henne singel Brandy för övrigt. Grymt bra! Finns på Spotify )

Här hos Capitol Studios med Sigrid Bernson, Jimmy Jansson och Palle Hammarlund. Rolig dag!

Amanda Winberg dök upp på The Kennel. Begåvad tjej!! Roliga dagar tillsammans med Olof Lindskog, Erik Lewander och Amanda.

Även Frans Walfridsson. Vilken röst han har. Hoppas han släpper massor utav låtar i framtiden. Våran egna Bruno Mars! Här med det duktiga och härliga teamet Caesar & Loui på The Kennel.

Här med Peg och Andrelli. Två av mina favvosar. Andrelli är en gammal kollega från min tid på FIREFLY ENTERTAINMENT. Alltid roligt att jobba med honom. Känns som en bror på något sätt. Och Peg …. ja, vi har ju en speciell relation. Hon får bryta sig loss från mig om hon måste, för henne släpper jag inte taget om. Älskar att skriva musik med henne. Så inarbetade och jobbar så smidigt. Sen tycker vi själva att vi skriver bra musik..hahahha… men allt är relativt 😉

Underbart begåvade och vackra ISA har hunnit släppa en låt som vi har skrivit, hon jag och Cape Lion. LIGHT ON heter den och finns på Spotify. Här på hennes release party!

Trots allt är stunderna med barnen då jag laddar som mest. Njuter i fulla drag. Ibland har jag till och med ork och tid att låta dem gå bananas en dag. Love it. De får leka och vara fria i sitt skapande. Kul att se vad de små hittar på. Blev jag inte fin? 😉

Maken och jag hann till och med åka iväg på en fest i Sandviken. Amerika tema. Galet kul, men wow så kallt det var den kvällen. Jag som är så känslig i rösten fick avvika relativt tidigt och det är jag glad för. De flesta såg lite tröttare ut än oss på frukosten dagen efter. Fantastiska Högbo Bruk. Så mysigt där.

En session som går till historien. Mamma i studion med pappa, mig och Marin Hansen. Magi! Mamma och pappa har precis släppt en bok och de släpper samtidigt en singel som jag har hjälpt till lite med. Det är en re-make på en gammal låt som mamma har sjungit. Kul dag.

Men nu väntar jag och längtar efter semester. Jag har några roliga dagar kvar på jobbet, sen trappar vi ner och stänger ner hjärnkontoret ett tag. Något som är väldigt svårt för. Kommer nu, för första gången, försöka applicera de övningar jag fick under min tid på KBT och stresshanteringen. Yoga, meditation, andning, träning. Lugn och ro. Ingen stress. Bara vara! Så vill jag att min sommar ska vara. Inga krav. Inga måsten. Andas. Längtar tills att få umgås med vänner och familj i lugn och ro. Sova ut. Kanske få ikapp lite sömn. Sitta med gitarren på bryggan och småfila på lite nya idéer. Det hör till. Utan krav. Bara vara…. bara vara…….

Vad ska ni göra i sommar? Hoppas ni kommer få lite ledigt för återhämtning. Den är viktig.

Jag kommer skriva mer i sommar. Min kamera kommer fram och jag ska göra lite av det som har saknat mig. Fotografera, skriva, tänka. Det går så fort i vardagen, tycker ni inte det. Något ni vill jag skriver mer om? Mindre…. hahaha…..

Jag finns här i allafall. Och på Instagram. Följ med på en lugn sommar i kärleken och lugnets tecken, skulle jag vilja säga. Låter flummigt kanske…. men lite flum är alltid bra!

MASSA KÄRLEK!!!

Mama Jo

Write a comment