Nyttig mat kan visst vara god!

Förra veckan serverade jag denna tallrik till middag. ” Åh, det var en av de bästa middagarna någonsin!”, utbrast min dotter. Jag tror inte det slår pannkakor men det uppskattades. Det gör min egen resa mot ett hälsosammare liv så mycket enklare. Att jag slipper laga två olika maträtter. Så nu tänker jag försöka utveckla lite rätter som fungerar för hela familjen. Här är ett av de recept jag använder mig mycket av, när det gäller kyckling.

Jag köpte frysta kycklingfiléer som fick tina och sen marinera. Använder inga mått, men jag gjorde så här:

Marinad:

Lägg kycklingfiléerna ( 4 st ) i en plastpåse. Häll på sesamolja ca 1/2 dl. Sen soya ( kikkoman ) ca 1/2 dl. Ringla över flytande honung, ca 2 msk. Jag tror visst jag hällde i lite hoisinsås också. Salt, peppar och gärna lite grillkrydda om man vill. Sen guckar jag bara ihop det med filéerna. Ugnsfast form, själv lägger jag bakplåtspapper under. Sen i ugnen, 175 grader i ca 35 minuter. Jag älskar saftigheten och smaken på den här kycklingen. Man kan såklart ta vitlök i också. Jag undvek det för barnens skulle just denna gång.

Sen serverades detta med bulgur, kokt i grönsaksbuljong. Såsen är turkisk yougurt med ajvar. På salladen har jag en lite asiatisk inspirerad dressing. Sesamolja och soya, salt och peppar. That’s it. Mina barn älskar den också. Så lite sesamfrön på. Rivna morötter, avokado, gurka tror jag det var i denna gången. Brukar ta det som finns hemma. Barnen fick kyckling, bulgur, broccoli och det gick verkligen hem.

Har ni några nyttiga favoriter?

Kram och ha en bra måndag!

Write a comment