Balansen

Jag har gått in i en tid då balansen i livet är viktigast av allt. Så fort jag ruckar på det så känns det i hela systemet. Tempot, lunket, vardagen, stressen, sömnen…. kärleken…. allt. Jag har omvärderat lite i mitt liv och har kommit fram till att då balansen är så viktig för mig. När jag mår bra då mår ju alla kring mig bättre. Om jag är stressad och springer runt som en yr höna, då blir de andra yra hönor. Förutom min man, som nog bara blir trött. Tröttare!

Jag gav mig ju in på en ny resa i början av året. Skaffade mig PT och med tillhörande kostupplägg. Gick in i detta 100% och gick samtidigt rakt in i vabruari. Har varit kass i över 6 – 8 veckor detta år. Så kasst! Allt föll för mig. Jag struntade i maten då jag aldrig kunde träna och orkade inte hålla på med alla förberedelser som det faktiskt krävs. Nu, frisk och betydligt starkare, så försöker jag hitta det som fungerar för mig. Förbereder matlådor på dagarna, så jag inte faller i fällor. Hemma sköter jag mig på vardagarna med kost och träning. Jo, mer träning ska in i schemat men då jag har precis kommit igång igen så går jag mest omkring med träningsvärk. Skönt! Men långsammare : ) Jag kommer ju knappt upp från stolen ibland. Hur som, än så länge har jag inte riktigt känt att matschemat som jag har fått passar mig hundra. Vi är livsnjutare och tar jag bort ALLT som jag har som njutning …. då faller jag djupare ner i fällan. Så just nu kör jag så gott jag kan. Om 2 veckor är det invägning och då får vi se om min taktik har fungerat. Eller om jag kanske helt enkelt måste ” suck it up” och köra benhårt ett tag, för att just få se det resultat som jag har efterfrågat.

Hur som…. balansen. Glöm den inte. Jag försöker få sömnen genom att lägga mig tidigare med barnen. Träningen. Åh, så mycket faller på plats för mig då jag får in träning. Jag mår bättre i psyket, fysiskt, presterar mer. Sover bättre, äter bättre. Ja, träning! Ovärdelig. Igår var en sådan dag, en underbar söndag. Var bara med familjen och mös. Vi var ute i skogen och letade kvistar till vår påskbukett. Jag är inte en bra pysselmamma men jag försöker. En påskbukett med lite fjädrar och kycklingar kan vi tillsammans få ihop. Barnen älskade det. Vi festade till med att äta picnic och det var underbart väder.


Vi upptäckte en ny del och nya lekplatser som vi inte visste fanns. Vi är ganska obevandrade i vårt eget område, så jag tänkte vi skulle ändra på det.

Naturen har verkligen en positiv inverkan på mig. Lugnande, grundande, sövande nästan. Njuter av varje andetag!

Det pysslades på och vi åkte hem till vår lilla trädgård där vildsvinen har härjat inte bara en gång, utan två. Rensade lite i rabatter. Njöt. Cycklade på träningscykeln och körde lite bålträning. Sen en äkta söndagsmiddag med kyckling i ugn, sås och potatis. Till det farmor Linnéas géle. En helt underbar söndag faktiskt. Så bra för min balans. För barnens också. ” Du ska inte jobba idag, mamma.” Nej, idag ska jag inte jobba. Inte den söndagen.

Men idag är det faktiskt måndag och jag ska strax ge mig av till just jobbet. Det kommer bli en sen session med en australiensiska som har country på menyn. Otroligt kul. Jag älskar country. Ska även få träffa en grym producent som jag inte har jobbat med förut. Så det blir en spännande dag. Tar med mig in balans in i studion idag.

Kram på er!

Ha en skön måndag. Och glöm inte balansen i livet.

Hur gör ni för att upprätthålla er balans?

Write a comment