Det går visst! Glutenfria pannkakor.

Våra barn älskar pannkakor. Vilka barn gör inte det. Dock så känner jag att undvika vitt mjöl är ett måste om jag ska med gott samvete ge dem pannkakor. De vill gärna ha det en gång i veckan. Hmm… ja, det kanske det blir. Men då kanske på en torsdag till middag, eller en lördagförmiddag. Jag hittar på så många olika varianter jag kan. Nyttiga amerikanska med frukt och bär, eller just vanliga svenska pannkakor. Har börjat mixa jordgubbar, hallon och blåbär utan socker och serverar som sylt istället för pannkakssylt eller äpplemos till gröten. Supergott faktiskt.

Idag började morgonen mysigt med att min mamma och pappa äter frukost med oss alla. De sov över. Vi hade en grymt härlig fredagskväll med massa plockmat, Let’s Dance och barnens önskningar som spel och disko. Supermysigt. Vi har längtat efter mormor och morfar som har varit i Sydafrika i några veckor. Barnen älskar att få besök av sina far- eller morföräldrar. Det är så lyxigt att få njuta av dem alla.

Mamma tog med en buffe av kallskuret, kycklingvingar, coleslaw, oliver, ostar, bröd, quesadillas …. ja, det fanns att välja på. ( Uppskattas alltid att slippa laga mat på fredagen då jag kom direkt från studion ) Vi njöt i lugn och ro och drack spännande viner som vanligt. Chateau Musar blev det bland annat. Otroligt spännande och det tog ett tag att vänja sig vid. Den ändrade karaktär långsamt och blev bara bättre och bättre.

Vi började dock med lite champagne och löjrom ( från Spiken). Otroligt lyxigt. Men det är lyxigt att ha mormor och morfar på fredagsmiddag. Samt att de sov över. Ovanligt och härligt! Lyx! Vi firade morfars födelsedag lite i förväg då vi inte är hemma på hans dag.

Så morgonen började som sagt i lugn och ro med stor frukost och sen musiklyssning i min studio. Det var länge sen jag fick tid att sitta ner och spela upp låtar från de sista månaderna för mina föräldrar. De lyssnar alltid noggrant och återkommer med sin feedback. De har låtit mig hålla på med det här i alla år och stöttat mig i alla upp och nedförsbackar. Utan min familj, mina föräldrar och min man skulle jag inte ha kommit så här långt. Det är tack vare deras stöd det går. Och kärleken jag får! Sen var jag med V på hennes cirkusgympa. Hon älskar att få hoppa omkring och lära sig nya saker, även om hon slog sig rejält på bommen idag och kommer få ett stort blåmärke på smalbenet. Men ett blåmärke går bort. Hon grät lite, skakade av sig det och gick in i salen igen. Stolt blev jag då.

Pannkakslunch. Det var ju den jag skulle skriva om. Det går att göra goda glutenfria pannkakor. Här är det recept jag gjorde idag. Alla var nöjda och det känns lite nyttigare, mer fibrer och magarna blir inte helt uppblåsta och gasiga som efter vanliga pannkakor ( iallafall så uppfattar jag det som så.)

Glutenfria pannkakor

5 ägg

3 dl rismjöl

2 dl havremjöl

7 dl lättmjölk ( jag använde laktosfri )

1 msk grädde ( för att jag hade hemma, kan verkligen uteslutas )

1 tsk bakpulver

1 skvätt Stevia Liquid ( sötning )

Jag åt mina med min sockerfria jordgubbssylt och med keso. Mums!

Nu lägger jag huvudet på sofflocket och vilar ett par minuter innan kidsen kommer hem efter handling. Sen ikväll blir det melloparty hos vännerna. Återkommer mer om det. Vem vinner tro? Hmmm…. supersvårt tycker jag.

Kram och ha en grym lördag. Njut av solen!

Write a comment