P3 Guldvinnare och nya vanor

Tiden går så fort ibland. Det var lite nödvändigt för mig att ta ett litet break från att skriva. Mina tankar har surrat så otroligt så jag har inte kunnat bena ut vad jag vill skriva om. Det är så många olika ämnen i skallen. Inser att det enda rätta är att skriva. So I’m back in biz från en liten break.

Kan inte börja ett år bättre eller starkare än att vinna ett P3 Guldpris. Helt otroligt roligt, ärofyllt och starkt. Peg tog hem Årets Bästa Nykomling på P3 Guldgalan som fick av stapeln i helgen i Göteborg. Så galet roligt, coolt, häftigt och bara otroligt stort!! Hela teamet är så otroligt glada och framförallt Peg såklart. Hon har helt fantastiska fans och det är vi alla tacksamma för. TACK ALLA FINA FANS TILL PEG!!! Vi är alla så glada att ni röstade på henne. Det motiverar oss alla till att göra ännu bättre låtar som ni snart ska få höra och gärna spela sönder. Titta, är det inte fint, priset!!!!

Teamwork makes The dream work!!! Här med Peg, Erik Lewander och Moi. Det är vi tre som började den här resan tillsammans förra hösten. Ain’t No Saint skrevs den 28 Nov, 2015, för att vara exakt. Det är så lätt att komma ihåg. Dagen efter Boston och min bröllopsdag. Vi var inbjudna till Florida av Mia och Jeppe för att skriva musik till Peg. Jag fick välja vilken producent/medarbetare jag ville. Erik är någon jag har jobbat med för många år sedan och har verkligen längtat tills att få jobba med honom igen. Tänkte att detta var perfekta tillfället. Han var mitt perfekta val och det visade sig att jag hade rätt. Han togs emot av bara kärlek av hela familjen P och Peg och Erik fann varandra direkt. Vi visste inte då att vi skulle stå här, ca 1 år senare, med ett sånt här fint pris och en Grammynominering för Årets Bästa Låt. Galet kul!!!

Det finns många roliga stories att berätta om den resa vi har gjort tillsammans sen vi först skrev den låten. Men jag tänkte byta ämne nu och prata lite mer om en annan stor händelse i mitt liv. Jag har blivit med PT!!!!! Helt sjukt. Jag fick mina flickor oktober 2011 och januari 2013. Sen dess har jag långsamt bara försvunnit ner i träsket. Sen tog jag kål på mig själv under sommaren och dess turné med allt vad det innebär. Jag prioriterade inte mig själv. Vi hade sagt att vi skulle ha en sån hälsosam turné men det blev inte så. Jag fick stöd ibland, speciellt av Peg som försöker att hålla en sund livsstil, men det slank ner alldeles för många sliskiga vägmål, godisbitar och sena nattmackor. Livet på turné. Dock, nu fem år efter mina födslar, kan jag inte gömma mig bakom det längre. Det är dags! Kände att jag behövde en push, så jag anlitade en PT. Som den bästa kund jag är, lyckades hon sälja in ett kostprogram också… Nu Jäklar!!! Hade min första PTsession igår. Skoja inte, jag har sån träningsvärk idag. Det är dock en skön känsla och jag ångrar ingenting ….. än så länge. Jag hörde mig själv gå med på tre vita måndaer, dvs ingen alkohol. Det är jag mindre övertygad om att jag kan hålla, men jag har ju varit gravid 2 gånger och då var det inte svårt att vara vit i 9 månader i sträck. Målet i sikte. Det är lika mycket för mina barns skull som för min. För min mans skull lika mycket som för min. För livet! Jag behöver blir lite piggare och behöver en starkare kropp för att orka med allt det jag vill göra. Under tuffare stunder försöker jag påminna mig själv varför jag vill och behöver göra det här. Följ med mig på resan.

När jag inte har matlåda med mig till studion blir det gärna ett sånt här fantastiskt ställe. Paradiset! Ja, det både är ett paradis och heter just Paradiset.

För övrigt så har jag blivit helt besatt av ingefära. MÅSTE ha varje dag. Sen vi var i Örebro och gjorde Musikhjälpen med Peg, där vi tog ett ingefärashot hela gänget. Asså, vilket shot. Jag brann upp inombords men på ett bra sätt. Sen dess inser jag att min kropp VILL ha ingefära varje dag. Jag råpressar en laddning varje vecka med citron och äpple. Häller upp en flaska och tar minst ett shot varje dag. Även min man har fått in vanan, som hatar ingefära. Ingefära!!! Ska se om jag klarar av vabbruari lite bättre tänkte jag. Har ni några hälsotips för att styrka immunförsvaret?

Sitter i skrivande stund i min lilla sackosäck framför brasan och njuter av att faktiskt få skriva det här inlägget. Jag har verkligen längtat efter en egen stund , skrivandes. Hade tänkt att titta ikapp På Spåret med maken efter att han lagt barnen. Tyckte mig precis höra lite för djupa andetag (läs snarkningar ) från sovrummet. Blir väl me myself and I istället. Faktum är att jag är sjukt trött. Har varit delaktig i ett låtskrivarcamp i två dagar. Blev 3 låtar på 2 dagar. Det tar På krafterna. Kanske låter löjligt, men det kan vara dränerande. Med tanke på att vi går in i studion med Peg imorgon så tänker jag nog lägga mig alldeles snart. Skönt. Slumra in. Nöjd med vad dagarna på jobbet gav.


Och med det, kära vänner, önskar jag er alla en mycket god natt. Vi ses alldeles snart igen.

Kärlek

Write a comment