Välbehövd julledighet.

Hej på er allesammans. Hur står det till så här i slutet av året? Dagarna efter jul och dagarna innan nyår. Själv tog jag ett par välbehövda lediga dagar hos släkten i Lidköping. Precis vad vi alla behövde. Tyvärr, i vanlig ordning, så var några av oss förkylda så det blev lugnare än planerat. Barnen hann med att åka på utflykt med faster och farbror, vilket de älskade. Maken hann ta med äldsta dotter på badhuset medan jag och den lilla badade badkar hemma. Alla nöjda. Mycket mys, mycket mat och mycket skratt. Härligt. Precis vad julen handlar om, att vara tillsammans. Visst saknar jag min sida av familjen, men vi firar varannan jul och det är alltid lika härligt att vara med släkten i Lidköping. Otroligt uppstyrt, vilket passade mig mer än vanligt. Har verkligen behövt varenda sekund av vila.


Tjejerna på utflykt med bästa faster och farbror.


Min fina svägerska med familj bjöd på en härlig middag innan julen.


Själv har jag fått dille på ingefära för tillfället. Tror att det var pga ingefäran jag öste i mig som gjorde att min förkylning inte blev allt för allvarlig eller långvarig. Ska absolut fortsätta med denna vana. Känns så fräscht och kroppen får en kick varje gång. Älskar’!! Fick ett tips från en vän om ett avkok som jag gjorde och tvingade i alla i familjen. Farfar, kusiner och till och med min man fick prova på. Hälsan först!


Så glad att det här stället har öppnat i Lidköping. Juicy Lounge. Ett supermysigt ställe där vi har turen att alltid få plats och njuta av härliga juicer och smoothies. Själv får jag lyxen att njuta av ett ingefärashot varje gång. Att hälsa på i Lidköping innebär en hel massa fikas på några utav stadens fina kaféer, men det blir ju fika i överflöd. Denna gång besökte vi Juicy Lounge varje gång och barnen älskade det också. Perfekt. De fick en nyttig och god smoothie istället för en chokladboll eller bakelse. Besök gärna och stöd detta härliga kafé. Finns även soppor och salladsbufféer.I Lidköping är det tradition med Uppesittarkväll och Bingolotto. Massor utav julgodis. I överflöd. Jag som hade tänkt försöka hålla tillbaka lite, men det är så svårt för en gottegris som jag. Svägerskan hade gjort galet god lakrisfudge, knäck, Rocky road och hade praliner från himlen med sig. Farmor gör sina underbara Mariannetryfflar, fudge och annat gott. Jag kommer inte ens ihåg allt godis de hade gjort. Själv hade jag tänkt att ge mig på lite olika varianter men kände att det skulle faktiskt bli lite väl för mycket. Glad att jag stod över. Vi åt julgodis tills det sprutade ur öronen. Barnen, som älskar godis lika mycket som sin mor och far, var i himlen. Det är ju bara jul en gång om året. Vi får tar sockeravvänjadet i det nya året. Alltid ett stort lager av mandariner till hands.


I år så hade vi den stora äran att få höra vår jullåt, New York ( Handles heartbreak better ) framförd av våran Peg på Bingolotto. Jag har alltid varit med Peg på alla hennes uppdrag och det kändes så annorlunda att sitta framför tv’n och njuta. Jag kunde inte riktigt slappna av och även på dagen så var jag där och skickade sms till hennes team på plats för att kolla att allt var ok. Det är det där med att vara kontrollfreak. Jobbigt i varenda cell i kroppen. Men det gick galant och jag hade varit med henne ett par dagar innan och repat låten med Robert Wells och det fantastiska bandet. Så stolt. Det var magiskt att se det hela från soffan tillsammans med familjen. För det var ju just det, jag hade lovat mig själv att vara med familjen denna jul. Vi körde ju på hela veckan innan. Det var Musikhjälpen, Nyhetsmorgon och radiospelning. Superkul verkligen. Jag älskar att spela och sjunga akustiskt. Peg låter så himla bra på den här låten dessutom. Superkul att avsluta arbetsåret på det här viset. Helt perfekt!


Som sagt, massa godis!!!! Mums. Det dåliga samvetet lurar runt hörnet men jag slår dövörat till.

Write a comment